上等人

今年, 本來沒有打算拍攝太平清醮, 只是想試試住一間長洲新開的村屋酒店, B&B酒店..

陰差陽錯下, 反而住上了另一間酒店, 看看相片, 高層單位確是不錯啊~~ 東堤就一定不會再住, 以前人數眾多, 沒有辦法下才入住, 今次只是兩個人, 大家亦可負擔房價, 所以住上這間酒店.










遙望對岸, 正是前兩年擔驚受怕下的東堤渡假屋群...


click to enlarge

今天出文後, 看報紙, 渡假屋群又發生燒炭死亡事件... @@

男 燒 炭 亡 陪 死 女 友 危

【 本 報 訊 】 長 洲 度 假 屋 昨 揭 發 男 女 燒 炭 自 殺 , 一 對 年 輕 情 侶 前 晚 入 住 度 假 屋 , 至 昨日 被 管 房 發 現 雙 雙 昏 迷 床 上 , 身 旁 有 一 個 炭 爐 , 男 子 經 已 當 場 死 亡 , 女 子 仍 有 氣 息, 由 直 升 機 送 出 市 區 醫 院 搶 救 , 目 前 情 況 危 殆 。

.

留言

  1. 邪~~~
    之不過,的相用v705影?唔係整唔番咩,定買多部?之前的相仲以為係存貨添。

    回覆刪除
  2. 尾果張好似唔係, 影唔到咁遠, 買番 2 手了, 多得 DP 版友協助, 向另一版友購入2 手~~ XDDD

    回覆刪除

發佈留言

此網誌的熱門文章

又黎 DIY, filter holder for panasonic 7 - 14mm ultra wide lens

讓沒有無線連接的DSLR相機也可以用無線連接 TP LINK TL-MR3040

幾個人在途上 _ 再戰飛鵝山發射站